Burnley fikk bank av Newcastle. Samtidig gjorde Nottingham Forest jobben og vant 1–3 mot Sheffield United – som allerede er klare for Championship.

Tre lag rykker ned til Championship. Berge & co. har fem poeng opp til Nottingham Forest på trygg plass. Luton ligger også to poeng foran.

Med to kamper igjen har Burnley satt seg selv i en vanskelig posisjon.

Burnleys håp for å berge plassen i Premier League henger i en veldig tynn tråd:

• Burnley må vinne sine to gjenværende kamper.

• Samtidig må Luton tape minst én av sine to kamper.

• Nottingham Forest må tape begge sine.

Luton har seks mål bedre målforskjell enn Burnley, og Nottingham har 17 mål bedre.

Allerede til pause lå Vincent Kompanys menn under 0–3, etter mål av Callum Wilson, Sean Longstaff og Bruno Guimarães.

Sander Berge og lagkameratene ble pepet inn i garderoben på Turf Moor.

I annen omgang ble vondt til verre. Alexander Isak økte til 0–4 ti minutter ut i omgangen, kort tid etter at han hadde misset fra straffemerket. Det ble også resultatet i kampen.

Dara O’Shea satte inn et trøstemål noen minutter før fulltid, men til ingen nytte.

Kristoffer Ajer måtte ut etter en blodig smell da Brentford spilte 0–0 mot Fulham:

Newcastle ligger på 6.-plass på tabellen – fire poeng bak Spurs (Spurs har én kamp mindre spilt), to poeng foran Manchester United og fem foran Chelsea. Chelsea og Tottenham spiller søndag, og United spiller mandag.

Leicester City og Ipswich Town er allerede klare for Premier League. Leeds, Southampton, West Bromwich og Norwich skal spille playoff om den siste Premier League-plassen.